- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק תא"מ 3106-02-10
|
תא"מ בית משפט השלום אשדוד |
3106-02-10
17.7.2013 |
|
בפני : אריאל ברגנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: א' א' |
: 1. ד"ר עמנואל ורטניק 2. חב' "אומגה דנט" שרותי רפואת שיניים בע"מ - ניתן פס"ד ביום 10.1.13. |
| פסק-דין | |
בפני תביעה כספית ע"ס 30,000 ש"ח שהוגשה ונדונה בתחילה בסדר דין מהיר ובהחלטתי מיום 27.12.12 הועברה לסדר דין רגיל.
בכתב התביעה טוענת התובעת, בין היתר, כדלקמן:
1. כי הזדקקה לטיפול דנטלי כללי בכל שיניה.
2. כי הנתבע 1 עובד כרופא שיניים עצמאי ו/או כשכיר ו/או כבעלים ו/או כמנהל הנתבעת 2 ו/או כעובד בעסק הידוע כנוגה מרפאות שיניים (שהיה נתבע 3 ואשר נמחק בהחלטה מיום 21.9.10) כאשר כולם עוסקים באותה מרפאה ברח' הרצל 1 בניין יוניטרייד 417 אשדוד.
3. כי בחודש דצמבר 2005 הגיעה אל המרפאה וביקשה לקבל הצעת מחיר לטיפול כללי בשיניה, הנתבע 1 הגיש לה הצעת מחיר על גבי מסמך עם לוגו של "נגה" ע"ס 65,000 ש"ח הכוללת פירוט תכנית כל הטיפולים הכוללים 18 שתלים ותנאי תשלום של 65 תשלומים של 1,000 ש"ח לחודש בשיקים עתידיים החל מחודש דצמבר 2005.
4. כי הוסבר לה ע"י הנתבע 1 שמחירו של כל שתל הוא 2,500 ש"ח וכי בתוך שנה יסתיימו כל הטיפולים בשיניה של התובעת.
5. כי באותו מעמד מסרה לנתבע 1 65 שיקים כמוסכם עפ"י הצעת המחיר וקיבלה מהנתבע 1 קבלה עם לוגו של נתבעת 2 וחותמת של נתבע 3 והסביר לתובעת כי באותו מועד הוא מבצע העברת בעלות במרפאת השיניים וכי עדיין אין לו קבלות/חשבוניות על שמו.
6. כי במהלך ארבעת החודשים הראשונים (החל מ- 12/08) התבצעו הטיפולים בצורה שוטפת ומשביעת רצון אך אז הופסקו הטיפולים לאור יציאתו של הנתבע 1 לחו"ל לתקופה של 9 חודשים.
7. כי לאחר שהנתבע 1 חזר מחו"ל חודשו הטיפולים העצלתיים ובאופן לא סדיר ועל כן ביקשה מהנתבע 1 להפסיק את הטיפולים ולקבל את השיקים שמגיעים לה באופן יחסי ובהתאם למה שבוצע באותו מועד.
8. כי הנתבע 1 השיב לה כי השיקים אינם בידיו וכי אין לו מושג היכן הם וכי עדיף שהיא תמשיך את הטיפולים עד תום.
9. כי הטיפול הסתיים באופן לא סדיר ומקצועי רק ביום 8.12.08, כ- 3 שנים לאחר תחילתו.
10. כי פנתה אל הנתבע 1 לקבל בחזרה 15,000 ש"ח בגין שתלים שלא בוצעו לבסוף בפיה (6 שתלים X 2,500 ש"ח), אך הנתבעים לא עשו כן.
11. כי כתוצאה מהתנהלות הנתבעים נגרמה לתובעת עגמת נפש רבה, הוצאות ונזקים בסך של 15,000 ש"ח.
הנתבע 1 הגיש כתב הגנה בו הוא טוען, בין היתר, כדלקמן:
1. כי דין התביעה כנגדו להידחות על הסף בהעדר יריבות.
2. כי דין התביעה כנגד הנתבע 3 להימחק שכן הוא אינו אישיות משפטית אלא שם מסחרי שאמור להחל את נתבעת 2 באמצעות מנהלה ובעליה מר אורי בואנה, שביצע מעשה נוכלות ועקץ את הנתבע 1.
3. כי התקשרות התובעת היתה עם הנתבעת 2 בלבד כאשר הנתבע 1 היה שכיר אצל הנתבעת 2.
4. כי המשיך לטפל התובעת על חשבונו וללא קבלת כל תמורה כאשר מלוא טענותיה של התובעת הן למעשה כנגד הנתבעת 2.
5. כי מעמדו היה עובד שכיר של הנתבעת 2 בלבד.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
